گلوکوم چیست؟
گلوکوم چیست؟

گلوکوم چیست؟

گلوکوم چیست؟
 گلوکوم یکی از بیماری های چشم است که ممکن است  منجر به از دست دادن بینایی گردد. گلوکوم به علت تجمع مایع در کره چشم رخ می دهد. این مایع مسئول تغذیه و سالم نگه داشتن چشم است.. این مایع پس از ترشح و گردش در داخل کره چشم،  از طریق زاویه چشم و مجاری خارج کننده،  که در قسمت  جلوی چشم قرار دارند، تخلیه می شود.. در افراد مبتلا به گلوکوم، محل زه کشی در چشم مسدود شده و مایع داخل چشم  نمی تواند از چشم خارج شود. بنابراین، مرتبا مایع تولید شده و باعث می شود فشار در چشم افزایش یافته یابد.

 

چگونه افزایش فشار به چشم شما صدمه می زند؟
افزایش فشارباعث تخریب سلولهای عصبی در چشم شده که منجر به از دست دادن بینایی می شود.  در ابتدا، ممکن است فقط بینایی نقاطی در قسمت های محیطی  یا اطراف و جوانب میدان بینایی مختل شود. اگر بیماری گلوکوم درمان نشود، دید مرکزی شما  نیز تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.  از دست دادن بینایی ناشی از گلوکوم دائمی است.

 

علائم گلوکوم چه هستند؟
 اکثر افراد مبتلا به گلوکوم هیچگونه علائمی ندارد. شما ممکن است تا مراحل انتهایی بیماری متوجه از دست دادن بیناییتان نشوید.  نیمی از افراد مبتلا به گلوکوم از بیماری خود آگاه نیستد و زمانیکه متوجه از دست دادن بینایی می شوند، دچار آسیب شدید چشم شده اند.

ندرتا فرد دچارحمله حاد (ناگهانی و کوتاه مدت) گلوکوم می شود.  در این موارد، چشم قرمز و خیلی دردناک می شود. تهوع، استفراغ و تاری دید نیز ممکن است رخ دهد.

 

چه کسانی مستعد گلوکوم هستند؟
 عوامل خطرساز برای گلوکوم عبارتند از: سن، نژاد سیاه، سابقه خانوادگی گلوکوم، فشار چشم بالا، مرض قند، فشار خون بالا و نزدیک بینی.

 

چگونه می توانیم بدانیم که مبتلا به گلوکوم هستیم؟
  شما تا زمانیکه متوجه از دست رفتن بینائیتان نشوید، نمی دانید که مبتلا به گلوکوم، شده اید.  از آنجا که  گلوکوم علائمی غیر از از دست دادن بینایی ندارد،  مهم است که به طور منظم  توسط چشم پزشک معاینه کامل چشم شوید. متخصص چشم، پزشکی است که برای ارائه مراقبت از چشم ها، از جمله تشخیص و درمان گلوکوم آموزش دیده است. چشم پزشک می تواند فشار چشم شما را اندازه گیری کند و اقدام به بررسی عصب بینایی و ارزیابی میدان بینایی مرکزی و محیطی شما نماید.  تشخیص زودرس  و درمان  گلوکوم می تواند از صدمه به سلولهای عصبی چشم و کوری تدریجی جلوگیری کند.

 

هر چند وقت یکبار باید چشم ها معاینه شوند؟
بطور کلی توصیه می شود که در سن  39 سالگی  معاینه کامل چشم شوید. پس از آن، هر 2 تا 4 سال یکبار معاینه چشم شوید.  بعد از سن 64،  هر 1 تا 2 سال معاینه شوید.

 

درمان گلوکوم چیست؟
گلوکوم را می توان با قطره های چشمی، قرص، جراحی لیزری، جراحی چشم و یا ترکیبی از این روش ها درمان کرد. . هدف از درمان این است که با پایین آوردن فشار چشم، ازآسیب بیشتر عصب بینایی و از دست رفتن دید جلوگیری کنیم.

منبع:

http://www.khanepezeshkan.com

تعداد بازدید: 3941

تذکر مهم شما نمی توانید با تکیه بر مطالبی که در سایت e پزشک منتشر می شود مبادرت به خود درمانی کنید.