میکرودرم ابریژن
میکرودرم ابریژن

میکرودرم ابریژن

میکرودرم ابریشن چیست و به چه منظوری استفاده می شود؟
این روش یک تکنیک جوان سازی و زیبایی کاملا ساده، آسان، بدون درد و غیرتهاجمی است که توسط یک دستگاه سایش کننده که جهت لایه برداری (exfoliation) ملایم خارجی ترین لایه پوست که حاوی سلول های مرده پوست است (لایه اپیدرم) به کار می رود. بیش تر فرایند میکرودرم ابریشن در سطح لایه شاخی پوست یا ‹‹استراتوم کورنئوم›› حادث می گردد.

میکرودرم ابریشن به چند روش انجام می شود؟

میکرودرم ابریشن، به دو روش انجام می پذیرد: روش پودری و روش دیاموند یا الماسه. در تکنیک میکرودرم ابریشن پودری، در واقع مکانیسم عملکرد دستگاه چنین است که یک بخش پمپ و یک بخش مکنده و یک لوله ارتباطی به همراه هندپیس (دستی ماشین) وجود دارد که با جریان پرفشار، کریستال های خنثی (نظیر اکسید آلومینیوم، اکسید منیزیوم، کلرید سدیم، بی کربنات سدیم) را روی سطح پوست پرتاب می کند و بخش مکنده دستگاه کریستال های پرتاب شده به پوست را به همراه سلول های مرده لایه برداری شده، از سطح پوست جمع آوری می کند.
برخلاف میکرودرم ابریشن پودری، در روش میکرودرم ابریشن الماسه (دیاموند)، ذرات کریستالی در سیستم به کار نمی رود لذا موجب آسیب در ناحیه تنفسی و بینی و چشم ها نمی گردد بنابراین جهت استفاده در اطراف دهان و چشم ها مناسب تر است.
در هر دو روش با مکش ملایم پوست، سطح پوست به بالا کشیده می شود تا فرآیند لایه برداری و ماساژ هم زمان پوست، صورت گیرد. شدت فشار مکش دستگاه و سرعت آن با حساسیت و مقاومت بیمار قابل تنظیم و انطباق است.

میکرودرم برای چه افرادی مناسب است؟ در چه مواقعی خوب است که از این روش زیباسازی پوستی استفاده کنیم؟

میکرودرم ابریشن را می توان برای درمان اسکارهای آکنه سطحی، لک های پس از التهاب (PIH) و جوان سازی در موارد پیری پوست آفتابی (photoaging) به کار برد، همچنین این روش در کاهش خطوط ریز و چروک صورت استفاده می شود. نتایج مفید دیگر میکرودرم ابریشن، افزایش دادن نفوذ کرم ها و سرم های پوستی می باشد. برداشتن بخش مرده پوست یا استراتوم کورنئوم اپیدرم، می تواند به میزان 50-10 درصد نفوذ محصولات درمانی در پوست را افزایش دهد.
هم اکنون میکرودرم ابریژن به چه روشی انجام می شود؟ مکانیزم عمل چگونه است؟18538976771میکرودرم

بعد از قرار گیری بیمار در یک وضعیت راحت، محل درمان را تمیز می کنیم، پزشک یا تکنسین دسته ابزار را روی محل مورد نظر حرکت می دهد و در این حین، فشار ملایم و مداوم جهت برداشتن لایه شاخی پوست اعمال می کند، به طوری که آسیبی به لایه های زیرین پوست وارد نشود. یک جلسه استاندارد میکرودرم ابریشن شامل یک تا سه پاس یا عبور دستگاه از یک ناحیه پوست می باشد. بطور کلی حرکت آهسته هندپیس میکرودرم ابریشن روی پوست و تعداد دوره های بیشتر حرکت روی پوست، می تواند موجب اثرات سایشی عمیق تر در پوست گردد.
افزایش فشار بر روی ناحیه درمان می تواند موجب نفوذ عمیق تر و رسیدن به مرحله خونریزی نقطه ای گردد که در درمان اسکارهای آکنه مفید می باشد. عمق نفوذ درمان میکرودرم ابریشن، بستگی به قدرت جریان کریستال ها و سرعت حرکت دست تکنسین و تعداد پاس یا عبور دستگاه از روی پوست دارد.
چون پوست انسان، اصولا در طی فاصله 30 روز، نوسازی می گردد، بهبودی پوست با میکرودرم ابریشن موقتی بوده و لذا در فاصله هر 4-2 هفته، لازم است درمان تکرار شود تا بهبودی حاصل گردد. جلسات متعدد درمانی، در کنار استفاده از ضدآفتاب و سایر کرم های مراقبتی و اجتناب از آفتاب موجب نتایج عالی می گردد.


هر جلسه میکرودرم ابریژن چه مدت زمان بطول می انجامد؟ و فاصله بین جلسات را چه مدتی پیشنهاد می کنید؟ همچنین چه توصیه هایی برای افرادی که میکرودرم ابریژن انجام می دهند دارید؟

به بیماران توصیه می شود که در بین جلسات درمانی لوسیون ها و یا کرم های خاصی را به محل تحت درمان بمالند که موجب مرطوب شدن پوست، بهبودی و سلامتی ظاهر پوست می گردد.
جلسات استاندارد میکرودرم ابریشن می تواند از 60-5 دقیقه به طول انجامد و در این روش بیماران نیازی به استراحت و مرخصی از کار جهت بهبودی ندارند و اکثر بیماران می توانند بلافاصله پس از جلسه درمانی به کار روزانه خود بازگردند. ضمناً کرم های آرایشی چند ساعت بعد از انجام میکرودرم ابریشن می توانند، مورد استفاده قرار گیرد.
هر جلسه میکرودرم ابریشن را می توان با فاصله 15-10 روز انجام داد. البته این روش را می توان با پلینگ های سطحی شیمیایی همراه کرد تا نتایج بهتری حاصل گردد. در صورت استفاده مناسب از روش میکرودرم ابریشن می توان از آن برای درمان سایر بخش های بدن نیز، استفاده کرد.

میکرودرم ابریژن برای چه کسانی ممنوع است یا بهتر بگوییم، برای چه افرادی توصیه نمی شود؟

در برخی بیماری ها نظیر روزاسه فعال، ضایعات عروقی، آکنه منتشر، ضایعات تب خالی در روی زگیل ها و زخم ها، اگزما و پسوریازیس همچنین در لوپوس ارتیماتوس و دیابت توصیه نمی شود. ضمناً میکرودرم ابریشن در بیمارانی که در6 ماه گذشته از داروی ایزوترتینوئین استفاده کرده اند، نباید انجام شود زیرا مصرف داروی مذکور موجب خشکی پوست و احتمال ایجاد اسکار می شود. چون در بیمارانی که میکرودرم ابریشن انجام می دهند، بلافاصله پوست دچار یک تحریک پذیری خفیف می گردد لذا باید از کرم های محرک مثل اسید گلیکولیک، AHA، محصولات حاوی رتینوئید یا کرم ها و لوسیون های معطر، اجتناب شود.
تغییرات قابل توجه پوست را می توان بعد از اولین جلسه درمانی مشاهده کرد که معمولا با نرم تر شدن پوست و ظاهر سالم تر آن خود را نشان می دهد. بعد از یک سری جلسات درمانی، میزان چرب بودن پوست کم می شود و حفرات و منافذ گشاد صورت از بین می رود و یا خیلی کمتر می شود و نواحی کلفت پوست نازک تر می گردد و چروک های ریز صورت نیز ظریف تر می گردد.

طی انجام میکرودرم ابریژن، چه اتفاقی برای پوست می افتد؟ در واقع مزایای این کار چیست؟

  • افزایش ضخامت اپیدرم
  • آرایش منظم قرارگیری سلولهای لایه پایین تر اپیدرم
  • عملکرد سد پوستی اپیدرم در 24 ساعت اول پس از درمان، مختل می گردد، لذا پوست خشک تر از معمول می گردد.
  • پس از 7 روز پوست نرم و مرطوب تر از قبل می گردد.

اثرات میکرودرم ابریشن در لایه میانی پوست (درم):
این لایه نیز در اثر میکرودرم ابریشن وضعیت بهتری پیدا می کند و شامل:

  • افزایش ضخامت درم پوست
  • افزایش تعداد الیاف کلاژن و آرایش مرتب تر آن ها
  • افزایش تعداد الیاف الاستین و آرایش عمودی (به جای آرایش افقی)
  • افزایش تعداد و سایز فیبروبلاست ها (سلول هایی که کلاژن را می سازند)
  • افزایش جریان خون درم (لایه میانی پوست)، که منجر به تغذیه بهتر پوست می گردد.
  • ایجاد پاسخ التهابی ناشی از کشش های مکانیکی حین انجام میکرودرم روی پوست.

آیا این کار عوارضی هم در پی خواهد دارد؟

درمان با میکرودرم ابریشن موجب عوارض یا اثرات جانبی بسیار کمی می گردد ولی به هر حال بیمار به طور موقتی احساس خشکی خفیف، حساسیت به نور آفتاب و به ندرت ادم خفیف (swelling) و قرمزی موقتی (redness) در ناحیه درمان می گردد. پس از میکرودرم ابریشن، صورت به طور موقتی صورتی رنگ می شود که طی 24 ساعت به طور کامل از بین می رود. میکرودرم ابریشن، در صورتی که به روش نامناسبی انجام گردد، می تواند موجب کبودی و ناهمگونی رنگ پوست گردد. نوارهای التهابی در 48-24 ساعت اول پس از درمان، می تواند در بیماران با پوست حساس دیده شود. ناحیه لب ها معمولا مستعد ایجاد کبودی می باشد و ناحیه پلک ها بهتر است هرگز تحت درمان میکرودرم ابریشن قرار نگیرد. درمان های خیلی عمیق یا خیلی شدید می تواند منجر به بدرنگی دائمی در پوست گردد.

منبع:

http://www.drmojdehiazar.ir

تعداد بازدید: 1205

تذکر مهم شما نمی توانید با تکیه بر مطالبی که در سایت e پزشک منتشر می شود مبادرت به خود درمانی کنید.